Fördöm brutaliteten mot de fridfulla demonstrationerna i Burma! - Anslut er solidariskt med demokratirörelsen!

Uttalande från Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) om Burma

Fördöm brutaliteten mot de fridfulla demonstrationerna i Burma!
Anslut er solidariskt med demokratirörelsen!

Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) är djupt bekymrade gällande det pågående förtrycket mot de fredsälskande och kämpande ungdomarna och folket i Burma.

De senaste veckorna så har folket bedrivit en viktig kamp mot den burmesiska militärjuntan som i sin tur svarat med att sätta in tusentals militärer på gatorna - trupper som har förföljt, skadat och dödat många människor. Skottlossning och tårgas har använts dagligen samtidigt som såväl Internet som andra kommunikationsnätverk har stängts av. Vi fördömer detta ömkliga, inhumana och brutala försök att kväva det burmesiska folkets berättigade protester.

Trots den burmesiska militärjuntans försök till att skapa total kaos och försök till att krossa den fredfulla demokratirörelsen så har tiotusentals demonstranter modigt fortsatt att ge sig ut på gatorna.

I Burma så vägrar den styrande militärregimen, State Peace and Development Council förkortat SPDC, att lämna över makten till folket, trots att de förlorat i de demokratiska valen till partiet, Nationella förbundet för Demokrati.

FN:s generalförsamling har även de, sedan 1992, krävt att SPDC skall lämna ifrån sig makten.

Vi fördömer starkt fängslandet av Ang San Suu Kyi, ledare för Nationella förbundet för demokrati, som vann det senaste valet (1990) med 82 procent av mandaten.
Vi fördömer även fängslandet av 1100 andra politiska fångar som omfattar över 300 ungdoms- och studentledare.

Vi kräver att den burmesiska militärjuntan återinför demokrati i landet och friger alla politiska fångar.

Vi uttrycker vår solidaritet med studenterna, ungdomarna och folkrörelserna i Burma i deras fortsatta kamp för att demokratisera det politiska, ekonomiska och sociala livet i landet. Vi fördjupar vår starka solidaritet med vår medlemsorganisation i Burma, All Burma Students Leauge (ABSL) i deras dagliga tappra kamp.

Med en förhoppning om att den anti-imperialistiska kampen kommer att fortsätta, trots de reaktionära attackerna och förtrycket, så uppmanar DUV alla fredsälskande ungdoms- och studentorganisationer runt om i världen, samt FN att sluta upp tillsammans med ungdomen och folket i Burma och stödja dem i deras heroiska kamp för fred och demokrati.

Samordningsrådet, DUV

Dilosi tis PODN (Pagkosmia Organosi Dimokratikon Neolaion) gia tin katastasi stin Bourma
Selida tis PODN http://www.wfdy.org/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0