Uttalande med anledning av de senaste arresteringarna av Militanta Baskiska Vänsterpatrioter

Uttalande med anledning av de senaste arresteringarna av Militanta Baskiska Vänsterpatrioter

Efter den senaste arresteringen på Baskiskt område, förklarar CK för det Spanska Folkets Kommunistiska Parti sitt kraftfulla avståndstagande gentemot den nya repressiva episod mot den patriotiska vänstern, som innebär ett ökat våld gentemot den baskiska befolkningen och deras mest elementära rättigheterna.

Arresteringen av de militanta vänsterpatrioterna visar med all önskvärd tydlighet den totala frånvaron av politisk vilja från Zapateros Ministär att möjliggöra för ett scenario där konflikten kunde lösas.

Det juridiska beslutet att förhindra en så grundläggande rättighet som Mötesfriheten, bekräftar ännu en gång den absoluta underordningen av ett juridiskt system i den spanska centralistiska oligarkins intresse, som denna gång försvaras av den liberala socialdemokrati som nu sitter i regeringen.

Centralkommittén för SFKP vill än en gång uttrycka sin solidaritet med det baskiska folkets legitima kamp, som begär en omedelbar frigivning av arresterade människor.

Slutligen kommer vi att efterfråga hela arbetarklassens och det folkliga samhällsskiktets solidaritet med det baskiska folket, som är fråntagna sina elementära och demokratiska rättigheter såsom Mötes- Förenings- och Yttrandefrihet.

Madrid den 7 oktober 2007

Centralkommittén för det Spanska Folkets Kommunistiska Parti

(övers. Kjell Bygdén - Internationell Sekreterare SKP)

Psifisma tou Kommoynistikou kommatos ton Laon tis Ispanias se yperaspisi ton Baskon agoniston


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0