Intressanta artiklar

Jag läste några intressanta artiklar på tidningen Riktpunkt.
Jag vill förmedla dem till alla som är intresserade.

1. AGROBRÄNSLE - DET STORA BEDRÄGERIET
Begreppet biobränsle används normalt för etanol och andra bränslen som produceras från växter. "Bio" ger intryck att dessa bränslen är "naturliga". Detta är de inte. Produktionen kräver stora investeringar i industrimässigt jordbruk och tillverkningsteknologi. Det är därför "agrobränsle" passar bättre.


Läs mer: http://www.riktpunkt.se/rp_2007/nr_6_07/07_06_08.htm


2. Sue Arrigo, CIA och AIDS
Med jämna mellanrum dyker dokumenten från historiens värsta skräphögar upp i dagens ljus, men det tar tid. När man i USA i juni 2007 dammade av tidigare hemligstämplade dokument från CIA:s verksamhet under 1950-tal, 1960-tal och lite in på 1970-tal så blev det stora nyheter att man försökt mörda Fidel Castro med giftampuller, att man genomfört drogexperiment med LSD i militärt syfte på ovetande försökspersoner etc. För etablissemangets media var detta nyheter, för den som försökt kartlägga verkligheten utifrån andra källor, däribland från avhoppande agenter inom organisationen, var detta bara gammal skåpmat. Vi hade tämligen säkra bevis för att så var fallet långt tidigare.

Nu sträcker sig den frisläppta dokumentationen bara en bit in på 1970-talet och därför berörs näppeligen inte den verklighet med CIA:s inblandning vid uppkomsten av HIV och senare spridningen av AIDS. Därtill är sakförhållandena fortfarande alltför känsliga.

När det gäller beskrivningen av HIV/Aids och dess uppkomst har det funnits flera teorier. De som i huvudsak har fortlevt och fortfarande finns i omlopp därför att de bestått tidens tand eller att de haft en uppbackning av makten är i huvudsak tre.

Läs mer: http://www.riktpunkt.se/rp_2007/nr_6_07/07_06_09.htm


Dyo endiaferonta arthra stin efimerida tou KK Souidias. Ena gia to legomena biokausima kai ton mytho tis oikologikis energeias kai episis gia tis apokalipseis tis proin praktora tis CIA Sue Arrigo kai poios einai piso apo to AIDS. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0